Inför Tävling

Lite att tänka på inför galopptävling

Du har själv ansvaret för din ponny på tävlingsdagen, se till att den har rent vatten i sin hink (shettisboxarna) och gör din ponnys höpåsar (morgon & kväll)

Se till att allt tävlingsmaterial görs rentoch att allt du fått låna inför tävlingen finns i ponnyns kasse när du tävlat
Lädersadlar behöver putsas, andra sadlar torkas av, gjordar ska borstas rent och om det är läderstroppar skall dessa smörjas, stigbyglar ska rengöras, betten skall tvättas likaså sadelunderlägg och sadelgjordsunderlägg.

T’änk på att aldrig låta tävlingsmaterialet ligga i transporten utan skall låsas in i bilen. Du är ersättningsskyldig för allt bortkommet material.

Transport av ponny:
Kolla att du har rätt transport till din bil, se din bils registreringsbevis. Där står hur mycket du får dra med det körkort du har. (du kan även kolla på transportstyrelsens hemsida: https://slapvagnskalkylatorn.transportstyrelsen.se/Slapvagnskalkylator/Slapvagnskalkylator.aspx

Transporten måste ha framurlastning och säkerhetsutlösning av frambommarna för att köra större ponny än A.

Tänk också på att köra sakta i svängar och på kurviga vägar och inga häftiga inbromsningar. Detta kan göra att hästar blir krångliga att lasta eller tycker det är obehagligt att stå i transporten.
Vid lastning, se till att både fram- och bakbommar sitter på rätt höjd, framdörren ska vara stängd vid lastning eller avlastning.

Startavgift + eventuell ponnyhyra (50:- för ej fodervärdar) betalas senast på tävlingsdagen.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑